top of page

אחריות חברתית

_______________________________________

תוכנית הלימוד בתקשורת וחברה, בדיפלומטיה ציבורית ובקולנוע וצילום,  מאפשרת לתלמידים דרכי התבוננות ביקורתית על המציאות בה אנו חיים תוך שאיפה לעורר תהליכי מודעות ופעולה. באמצעות המצלמה יוצאים התלמידים לחקור את עולמם ולספר סיפור על החברה בה הם חיים. תוצרי הקולנוע והצילום מאפשרים ליוצרים להעביר מסר חברתי באמצעים ויזואליים ובכך להתחיל תהליכי מודעות ושינוי.

 

_______________________________________

אקטיביזם חברתי 

במגמה מתקיימת תוכנית לימודים חדשה ועדכנית של יזמות חברתית, תוכנית המשולבת בלימודי התקשורת.
במהלך שנת י"א לומדים התלמידים מהו אקטיביזם ובוחנים סוגיות שונות בחברה הישראלית, זאת באמצעות חקירה ספרותית, מפגשים אישיים וראיונות עם אוכלוסיות רלבנטיות ודמויות מובילות בתחום.
כל קבוצה בוחרת נושא אשר מעניין אותם וברצונם להעלות לגביו את המודעות וליצור בעקבות כך שינוי כלשהו בתודעה או בחשיפה לנושא.
הפרויקט המעשי נולד מתוך חיבור בין שני עולמות לכאורה מנוגדים - הסטטיסטיקה האומנות והשינוי החברתי.
עבודות התלמידים, מוצגות מול קהלים רלבטיים וברחבי בית הספר כציורים של גרפיים, פוסטרים וסטיקרים עם נתונים ומשפטים בעלי מסר חברתי.
תוצרים אלו הינם שיאה של פעילות אקטיביסטית שיוצרים תלמידי המגמה בשכבת י"א.

_______________________________________

מודעות חברתית

במהלך לימודי התקשורת בכיתה י' לומדים התלמידים כיצד לחקור תופעות חברתיות והעלאת המודעות כלפיהן תוך פיתוח התבוננות וסקרנות למתרחש בעולמם, ראיונות עם דמויות הקרובות אליהם ולימוד שפת המדיות הדיגיטאליות.

התלמידים בונים פוסטר המשקף את האמירה החברתית שברצונם להביע ומציגים את הרעיון החברתי שברצונם לקדם.

הפרזנטציות המלמדות עמידה מול קהל

ושיח במדיות הוויזואליות והדיגטאליות,

מקנה להם כלים לביטוי אישי ובינאישי.

יכולות גרפיות ועיצוביות ופיתוח מודעות חברתית ורצון ליצור שינוי ולהעלות מודעות לסוגיות נבחרות. 

_______________________________________

פוסטרים משנים קודמות

_______________________________________

אות הזדהות

הכתבה 'אות הזדהות', שהופקה על ידי תלמידי המגמה בשנת 2015, מספרת את סיפורה של שני, שנאנסה בגיל 19, בהיותה חיילת על ידי קצין בצה"ל ו'זכתה' לתגובות של אי אמון. בגיל 30, בצעד אמיץ ופורץ דרך, חשפה שני באמצעות פוסט בפייסבוק את סיפורה,  בגוף ראשון וללא מסננים. הפוסט יצר תהודה אדירה ועורר גל תגובות ושיתופים מצד נפגעי ונפגעות תקיפה מינית, שסיפורה אפשר להם לחשוף עצמם ללא התנצלות וללא רגשות אשם. בעקבות השיח שעוררה, החליטה שני לפתוח את עמותת 'אות הזדהות', העוזרת לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית בהתמודדות עם המסע המייסר בדרך להגשת תלונה. הכתבה זכתה לחשיפה של למעלה מ90,000 צפיות וקטע ממנה אף הוקרן בתכנית 'צינור לילה'.

_______________________________________

אוולין

הסרט אוולין, מספר על חייה של נערה, בת לעובדת זרה במציאות המורכבת של מצב הפליטים ומחפשי העבודה בישראל. סוגיית העובדים הזרים בישראל היא סוגיה מורכבת וסבוכה ובשנים האחרונות קיבלה משנה תוקף בשיח הציבורי הישראלי. השאלות הכרוכות בסוגייה זו הן שאלות הומאניות ובמרכזן עומדת לא פעם, שאלת חייהם של בני אדם.  הסרט אוולין, משמש את העמותה " מוקד סיוע לעובדים זרים " כחלק מחומרי  ההסברה שלה . במאית הסרט, רעות ורנסקי,הרצתה מול קהלי תלמידים לאחר הקרנת הסרט ועוררה את הדיון סביב אופן הטיפול של המדינה בסוגיה מורכבת זו . הסרט   משמש כבסיס לדיון במסגרת התוכנית החינוכית "היבטי חיים בראי הקולנוע".

_______________________________________

אבא גאה

הסרט אבא גאה , מספר את סיפורו של יעקב בר לב , אשר החליט לתת מעצמו על מנת לאפשר קבלה מלאה ללא דעות קדומות של כל בני האדם ללא קשר לנטייתם המינית. מחקרים מראים כי 10% מהאוכלוסייה הינה בעלת נטיות הומוסקסואליות ועדיין אנו חיים בעידן בו קיימות דעות קדומות, "הומו" נחשבת עדיין לקללה ובני נוער מתביישים לצאת מהארון ומתמודדים עם התחושות לבדם תוך תחושת בושה. הסרט מעלה את הדיון בקבלת האחר ובהבנה כי למעשה כל אחד מאתנו הוא "אחר".  הסרט משמש כבסיס לדיון במסגרת התוכנית החינוכית "היבטי חיים בראי הקולנוע" וכן משמש את גיבור הסרט יעקב בר לב בהרצאותיו לקבלים שונים למען קידום קבלת האחר והעצמי.

_______________________________________

פרוייקט היבטי חיים בראי הקולנוע

תוכנית לימודים פסיכו – חברתית שפותחה במגמת התקשורת והקולנוע בשיתוף עם צוות יועצות בית הספר, מתוך מטרה לבנות מערך של מפגשים המאפשר דיאלוג אוטנטי בין בני במערכת החינוך התיכונית שוהים מדי יום מאות ואלפי בני נוער בגילאי 15‐18. כאנשי חינוך כולנו מחפשים בדרכים מגוונות את הדרך אל בני הנוער, להידבר איתם בגלוי על תכנים מעניינים אותם, לעורר את סקרנותם ולאפשר להם התלבטויות אותנטיות בנושאים הרלוונטיים לחייהם. הדרך אל עולמם עוברת בראש ובראשונה ביצירת הקרקע לשפה משותפת שבאמצעותה ניתן יהיה לקיים דיאלוג. שפת הקולנוע מאפשרת כלי ביטוי מובן ונגיש בקרב בני הנוער הן ליוצרים והן לצופים בסרט. לסרטים אותם יצרו בני גילם יש את היכולת ליצור שיח מרתק על תכנים רגשיים וחברתיים ושיח זה בהתרחשו במרחב החינוכי יש בו כדי לתרום לגיבוש אישיותם הבוגרת של בני הנוער כאנשים אחראים, סובלניים ובעלי דוגמה לסרט העוסק בקבלת השונה והאחר בחברה הישראלית ובמהות הסטראוטיפ נוער לאנשי חינוך. מודעות לעצמם ולזולתם והסטיגמה הכרוכות בשונה ובאחר.

bottom of page